Wimperextensions blijven zo langer zitten

Bijgewerkt: jan 19allo ladies!


Ja ik had hier een tijdje terug al een post over gemaakt op facebook en instagram. Het is een apart jaar geweest maar ik heb gelukkig wel nog wimperextensions kunnen zetten dat jaar. Dat vind ik super fijn want ik vind het ontzettend leuk om te doen (en vaak kunnen de dames nog even bijslapen ;) )


Wimperextensions schoonmaken is een klusje dat toch nog weleens wordt vergeten. Je hebt een set prachtige wimpers, dat is toch het belangrijkste? Toch is het schoonmaken een belangrijke taak die je niet mag overslaan.


Maar vaak krijg ik toch nog steeds de vraag: "Maar hoe zit het nu met het schoonmaken? Moet ik daar iets mee doen? Hoe zit dat precies?"


Wanneer je nieuwe wimperextensions hebt moet je ze wel bijhouden zodat ze langer mooi blijven en langer blijven zitten. Daarom wil ik alle vragen beantwoorden die ik tot nu toe heb gehad:


- Wat moet ik gebruiken om mijn wimperextensions schoon te maken?

Het beste kun je natuurlijk gewoon een borsteltje gebruiken en een alcohol & Olie vrije oogreiniger. Het liefst een mousse maar het ligt er net maar net aan wat je zelf het prettigste vindt.Vuil in je wimperextensions


Om ervoor te zorgen dat de wimperextensions zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Je bent vast gewend om dagelijks je gezicht te reinigen, omdat je weet dat er elke dag vuil op je huid terechtkomt. Datzelfde geldt voor je wimperextensions. Daarbij komen er regelmatig wat vuiltjes uit je ogen, bijvoorbeeld ook tijdens het slapen. Dit vuil kan zich gaan samenklonteren tussen de wimperhaartjes. Dat ziet er niet fraai uit en het kan er zelfs voor zorgen dat je ogen gaan ontsteken. Het is dus essentieel dat je de wimperextensions schoonmaakt. Maar hoe maak je ze het beste schoon? Een veelgehoorde vraag is: ‘Mogen wimperextensions nat worden?’ Het antwoord is ‘ja’.Mag ik wimperextensions met water reinigen??


Met wimperextensions kun je gewoon douchen en zwemmen. Dat is geen probleem. Pas wel op dat je geen harde straal water direct op de wimperextensions zet. Het vuil op je wimperextensions kun je dan ook gewoon met water reinigen. Dit doe je door de wimpers een klein beetje vochtig te maken met water en door vervolgens een speciale make-up verwijderaar of schuimreiniger aan te brengen. Daarna spoel je ze af met wat water. Dat doe je het beste door wat water in het kommetje van je handen te laten lopen en dat voorzichtig over je wimperextensions te gieten.


Waarop letten wimperextensions schoonmaken?

  • Vermijd cosmetica op oliebasis Om lang van je wimperextensions te genieten is een goede professionele wimperlijm essentieel. Laat je wimperextensions altijd zetten (en verwijderen!) door een goed opgeleide professional. Om ervoor te zorgen dat de lijm niet vroegtijdig loslaat, dien je reinigings- en verzorgingsproducten op basis van olie te vermijden.


  • Schuimreiniger op waterbasis De beste producten om je wimperextensions mee te reinigen zijn schuimreinigers op waterbasis. Dankzij het schuim is het gemakkelijk om goed het vuil tussen de wimperhaartjes te verwijderen.


  • Geen wattenschijfjes gebruiken De meeste dames maken hun wimpers schoon met een make-up verwijderaar en een wattenschijfje. Doe dit niet als je wimperextensions hebt, want je kunt ze door het wrijven heel gemakkelijk beschadigen. Ook kunnen er pluisjes op de extensions achterblijven. Je kunt beter een kwastje gebruiken. Beweeg hiermee altijd in de lengterichting van de wimpers.


  • Voorzichtig met het verwijderen van overige oogmake-up Wanneer je oogschaduw verwijdert met een wattenschijfje, pas dan op dat je niet per ongeluk ook hard over je wimpers wrijft. Heb je een hardnekkige eyeliner gezet langs de wimperrand, gebruik dan liever een wattenstaafje. Hiermee kun je heel gericht de eyeliner verwijderen, zonder je wimperextensions te beschadigen.


  • Alleen mascara op waterbasis Veel dames met wimperextensions raken geen mascara meer aan. Ze hebben dankzij de extensions altijd een prachtige oogopslag. Toch kan het zijn dat je wimperextensions voor een speciale gelegenheid om een laagje mascara vragen. Dat kan! Maar gebruik alleen mascara op waterbasis. Er is bovendien speciale mascara voor wimperextensions te verkrijgen. Let op: breng de mascara alleen aan op de uiteinden van de wimperextensions en niet op de aanhechting! Op die manier kun je de mascara weer probleemloos verwijderen.

Heb jij nog vragen? opmerkingen of wil jij misschien ook mooie wimperextensions? Laat het me dan gerust weten!


groetjes,


Mariska


29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven