• Mariska

Tips & Tricks voor het opmaken van groene ogen

Als jij groene kijkers hebt dan ben jij gezegend met hele speciale ogen. Slechts 2% op de hele bevolking hebben groene ogen. Ik ben er trots op want ik heb ook groene kijkers en ik ben er trots op dat ik zulke speciale ogen heb.

Maar wat voor kleur is goed voor bij groene ogen? Niet elke kleur past bij erbij…

Het kleurenwiel


Het kleurenwiel is een goede indicatie om te zien welke kleuren goed staan met elkaar. Om een goede kleuren combinatie te ontwikkelen voor je ogen is aan te raden om complimenterende kleuren te gebruiken, dat zijn dus de kleuren die tegenover de kleur van je ogen staan en daardoor de kleur goed word geaccentueerd.Voorbeeldkleuren:

Grijs

Groene ogen met heel subtiel grijsbruine oogschaduw aangebracht op het bovenste ooglid.


Geel-groen

Breng een grijze eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichte grasgroene oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Op de foto is een glanzende glitter eyeliner gebruikt onder het oog. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara


Groen

Breng een donkergrijze eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichte groene oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Breng vervolgens een donkerder tint felgroen aan op het midden van het bovenste ooglid en wrijf dit uit naar buiten. Witte oogschaduw aanbrengen tot de wenkbrauw en vervagen. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara.


Geel-oranje

Breng voor deze feestelijke makeup eerst een donkerbruine of zwarte eyeliner aan rond het oog. Vervolgens gele oogschaduw op het bovenste ooglid aanbrengen en licht onder het oog. Dan met ene donkere zalm of koraalachtige kleur oranje aanbrengen aan de binnenkant en de buitenkant van het bovenste ooglid. Goed vervagen. Afmaken met mascara.


Zalmroze

Breng een donkergrijze eyeliner aan. Breng boven het oog een zalmroze oogschaduw aan die wat donkerder is aan de buitenkant van het oog. Breng onder het ook wat groen en blauw oogpotlood of oogschaduw aan. Breng tot slot nog wat donkerbruine of grijze mascara aan


Blauw-groen

Breng een zwarte eyeliner aan op het bovenste ooglid. en werk met een grijs oogpotlood het onderste oograndje bij. Gebruik een lichte zeegroene kleur oogschaduw op het bovenste ooglid en een smalle rand onder het oog. Breng een donkerder ting zeegroen aan op de binnenkant van het bovenste ooglid. Vergaag naar buiten en naar boven. Afmaken met mascara.


Paars

Breng een paarse oogschaduw aan op het bovenste ooglid en onder het oog. Netjes uitwrijven. Afwerken met mascara.


Antraciet

Een dramatisch effect krijg je als je een vrij bleke huid hebt, groene ogen en ze dan donker maakt. Bij deze smokey eyes breng eerst een donkergrijze of zwarte eyeliner aan. Vervolgens een donkergrijze oogschaduw op het bovenste ooglid en onder het hoog. Naar boven toe iets vervagen. Afwerken met grijze of zwarte mascara.


Aqua

Breng een donkergrijze eyeliner aan rond het oog. Breng een blauwgroene oogschaduw aan rond het oog en op het bovenste ooglid. Breng er boven een hele lichtgrijze of witte oogschaduw aan en wrijf deze uit zodat ze mooi in elkaar overlopen. Maak de bovenste oogrand donker met donkergrijze oogschaduw.


Roze

Breng een donkere eyeliner aan rond het hele oog. Breng vervolgen een perzikkleur oogschaduw aan op het bovenste ooglid. Vervagen naar boven toe. Neem vervolgens een felroze oogschaduw en breng die aan op de bovenste oogrand en heel licht onder het oog. Afmaken met donkere mascara.


Zilvergrijs

Breng zwarte of donkergrijze mascara aan rond het oog. Breng dan lichtgrijze oogschaduw aan rondom het oog en op het bovenste ooglid. Neem vervolgens een donkerder tint grijs en breng dit aan op het bovenste ooglid aan de buitenkant. Afmaken met mascara.


Voorbeelden makeup voor groene ogen:

Blond haar en groene ogen Heb jij blond haar en groene ogen? Met deze kleuren springen jouw ogen er het beste uit: Ogen: midden- en donkergroen, bruin en roze Lippen: brique, middenbruin, brons en roodroze


Bruin haar en groene ogen Bij bruin haar en groene ogen staat dit het mooist: Ogen: bruin, donkergroen en ivoor Lippen: aardetinten en oranje


Rood haar en groene ogen Ben jij gezegend met rood haar en groene ogen? Dit staat bij jou het beste: Ogen: midden- en donkergroen, ecru, roze en donkerpaars Lippen: bruintinten, roze rood en knalrood

265 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Netherlands

0614213708

KVK: 73083984

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
© Copyright Facedians

© 2020 by Mariska van der Lee.