• Mariska

Mijn Gorton Studio ExperienceIk ben nu weer een week terug in Nederland en ik kan het nog steeds niet geloven dat ik de afgelopen 7 weken in Engeland heb gezeten.


Mijn avontuur was niet zonder slag of stoot, mijn telefoon ging kapot in week 2 (daarbij was dat mijn enige vorm van communicatie in Engeland), had mijn arm bezeerd in die week erna en de muggen vonden mij beren lekker.
Maar goed ik ging dus met de trein naar Engeland en vertrok toen vanuit Londen naar Aylesbury met de trein. Ik denk dat ik er over het algemeen zo'n 8 uur over gedaan heb? Toen was het slechts een kwestie van naar mijn Bed en Breakfast lopen.


Ik logeerde bij een gezin genaamd Mark en Vivianne Knight. Ze hadden hun eigen B&B en waren zulke lieve mensen. Ik had een klein kamertje met een TV, een bed en een hoekje om mijn spullen op te bergen. Dat was meer dan zat. Ik zou het toch veel te druk krijgen om veel in dat kamertje te zijn afgezien van slapen.Toen ik aankwam zaten we midden in een hittegolf in zowel Nederland als Engeland. Wat had ik het heet! Ik zweette aan alle kanten. Ik had verwacht dat het voornamelijk zou regenen maar zeker de eerste 4 weken hadden we alleen maar zonneschijn!Aylesbury is een zeer schattig dorpje/stadje moet ik eigenlijk zeggen want het is eigenlijk helemaal niet zo groot. Het telt zo'n 70.000 inwoners en het is ongeveer een half uur verwijderd van Oxford(met de auto gerekend). Het ligt in Zuid-Oost Engeland in de graafschap van Buckinghamshire.

Een van de attracties van Aylesbury is het stadion, de bioscoop en de groot aantal pubs dat door Aylesbury verspreid is.The Bell Hotel is een van de pubs/B&B combinaties die ik samen met mijn klas bezocht heb. Van binnen ziet het er ook echt typisch engels uit!

Naast de pubs zag ik nog iets wonderbaarlijks, een beeld van David Bowie! Het duurde even voor mij voordat ik door had wie het was want ik zag het niet gelijk.
Mijn docent voor die 7 weken was Stuart Conran, ik ben hem zo dankbaar voor alles wat hij ons bij had gebracht. Hieronder zie je hem een demo doen hoe je moet airbrushen en het aanbrengen van een siliconen prothese die hij even "vlug" in elkaar had gezet.


Ik en de rest van de klas. De meeste kwamen allemaal uit de buurt. Alleen ik en Daria kwamen vanuit het buitenland. Ik heb met heel veel plezier samen met deze groep nieuwe dingen geleerd.
En zo ziet de studio eruit....

Tijdens die 7 weken hebben we een hoop geleerd!Zoals het maken van een silicone prothese die je in principe zo kon opplakken. Doordat er een oneven aantal aan leerlingen was kon ik het pas als laatste van de groep aanbrengen op een van mijn klasgenoten. Dat was in principe niet erg want ik kon dan lekker meekijken hoe de andere het deden.Of het maken van een lifecast! Dit was een superleuke ervaring! Ook nogal ongemakkelijk want ik leerde dat ik het ECHT niet leuk vond dat mensen aan mijn hoofd zitten. Iedereen in de klas moest een lifecast laten maken van hun eigen gezicht zodat een van de klasgenoten erop kon oefenen. Ik heb de mijne naderhand meegenomen naar huis.

Zo werd er ook demo's gehouden in het knopen van snorren en het opmeten van hoofden voor pruik maten.Ook het maken van siliconen stukken, het bijwerken ervan en hairpunchen!Daarna was het tijd om aan ons eindproject te werken. Iedereen had al een idee wat ze wilden gaan doen. Na drie weken had ik nog steeds geen idee! Gelukkig hielp Stuart met mijn keuze (en wat vrienden vanuit mijn mothercountry) en hij gaf mij een klein mannetje en wat klei en zei me gewoon te kleien wat ik wilde en kwam toen uit tot het maken van een draak! Zie hier, Mr. Tiny!


Nadat we dat hadden gedaan ontmoette we onze modellen en maakten we een lifecast van hun gezicht en van daar uit een gipsafdruk (voor mij was het een afdruk van fiberglass) en met klei maakte we onze creatie in het groot!


We leerden hoe we Foam-latex maakten. Het is een stinkend karweitje maar het is het helemaal waard wanneer je jouw eigen creatie uit je mal ziet komen. Omdat mijn creatie zoveel textuur had, duurde het even voordat ik een goede versie uit de mal kon halen.


Ik maakte mijn hoorns van plastic en op de foto hierboven zie je hoe Stuart mij het een en ander uitlegde over het aanbrengen van de hoorn.


Hier hebben we de foto van het eind product! De masker staat nu mooi bij mij op de plank. Na het behalen van mijn certificaat moest ik de dag erna helaas weer terug naar Nederland maar ik had het voor geen goud willen missen!
53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Netherlands

0614213708

KVK: 73083984

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
© Copyright Facedians

© 2020 by Mariska van der Lee.