• Mariska

Het verschil tussen een corrector en een concealer.

Dag dames! Daar ben ik weer met een nieuwe blog!


We hebben het allemaal: vlekjes, sproetjes, puistjes en andere oneffenheden die gewoon door je make-up te zien zijn tenzij je een dikke plamuurlaag er overheen smeert en dat is gewoon niet mooi.


Dus wat kunnen we ertegen doen?

Gelukkig hoeven we niet ons hele gezicht dicht te plamuren om die oneffenheden te verdoezelen die niet met foundation weg te camoufleren zijn.

Daar hebben we (gelukkig) correctors en concealers voor! Dat is make-up dat speciaal ontwikkeld is om alle oneffenheden in je gezicht te camoufleren.


Wat is nu eigenlijk het verschil?

Is er nu wel een verschil tussen concealers en correctors? Jazeker Wel!

Hoewel concealers en correctors best wat overeenkomsten hebben waardoor ze vaak door elkaar worden gehaald.


De overeenkomsten zijn:

Ze zijn beiden om oneffenheden optisch weg te werken.

Sommige correctors lijken qua kleur erg op concealers.

Vaak is de structuur hetzelfde, vaak in crème vorm. Maar net zoals concealers heb je ze ook vloeibaar en in poeder vorm.


Er zijn natuurlijk ook verschillen:

Concealer is vaak in dezelfde kleur als je huid of soms zelfs een tint lichter.

Correctors daarentegen zijn in een andere kleur als de huid. Vaak in de tegenhangende kleur van die kleur die je wilt camoufleren

Corrector is gebaseerd op de kleuren van het kleurenwiel.

Concealer kun je zowel voor als na het aanbrengen van de foundation. Een corrector daarentegen moet je op een schone huid aanbrengen.

Met een corrector kun je dus oneffenheden neutraliseren. Dit is handig wanneer je foundation of zelfs je concealer niet dekkend genoeg is. Zo kan het zijn dat je lagen van concealer of zelfs foundation gebruikt en toch blijft het rode of blauwe een beetje doorschijnen.


Bijvoorbeeld:

Je hebt blauwe kringen onder je ogen en je kunt nog zo'n dekkende concealer eronder smeren maar het blijft er nog steeds doorheen schijnen.


Herken jij jezelf hierin? Dan weet je dus dat je correctors moet proberen!

Je hebt correctors in verschillende kleuren. De meest voorkomende en bekende kleuren zijn: groen, geel, lavendel en rood/perzik.


Deze kleuren hebben zo allemaal hun eigen eigenschappen:

- Groen neutraliseert Rood: Gebruik een groene corrector bijvoorbeeld op rode vlekjes, wangen, kaken, wijnvlekken, couperose en rosacea.

-Geel neutraliseert Paars: Paarse kringen of een paars-blauwe vlek? Kortom alles met een paarse tint kan met geel geneutraliseerd worden.

-Lavendel neutraliseert Geel: Komt van pas bij gelige blauwe plekken of gele vlekken in de huid. Bij een dagelijks make-upje komt deze corrector nauwelijks voor.

-Rood/Perzik neutraliseert Blauw: Perfect voor blauwe kringen onder je ogen of het camoufleren van blauwe adertjes.


Hoe breng je het aan?


Bij het aanbrengen van concealers en correctors moet je in je achterhoofd houden “less is more”. Je hoeft echt niet zo'n dikke laag op je gezicht te smeren, want dat hardt uit, gaat korrelen of valt er gewoonweg af. Je hoeft ook niet je hele wang groen te maken om de rode vlekjes te camoufleren.

Hieronder zal ik de meest simpele werkwijze beschrijven hoe je de meest opvallende dingen kunt camoufleren.Het oog camoufleren:


Je stapt uit bed en je kijkt in de spiegel en ja hoor, donkere kringen onder je ogen!

TIP: Als je een crème corrector gebruikt is het handig om er een beetje uit te scheppen en het op de rug van je hand te smeren zodat het opwarmt en het smeerbaarder wordt.

Met je vinger of met een klein penseel smeer je het rood/perzik kleurige corrector ALLEEN op de donkere plek van je wal die je wilt neutraliseren. Je ziet wel eens op youtube of in tutorial filmpjes dat ze het hele gedeelte onder het ooglid inkleuren terwijl dat gewoon helemaal geen zin heeft en daarbij is het gewoon zonde!Zo zie je aan de linker kant dat alleen het donkere gedeelte is gecorrigeerd. Meer is dus niet nodig anders zie je het straks door je make-up heen zoals bij de rechter kant.

Je hebt dus ook maar een heel klein beetje nodig om die donkere kringen te neutraliseren. Anders krijgt het rood de overhand en zie je dat terug in je make-up.

Wanneer je de corrector op de donkere kringen hebt gesmeerd dan hoef je eigenlijk alleen maar zachtjes met je vinger er overheen te deppen waardoor je de kleur als het ware in de huid dept en het beter wordt opgenomen.

Daarna pak je een concealer in je huidskleur of het liefst nog in een tint lichter en je smeert het als een driehoek onder je oog.

Ook dat dep je in de huid met je vinger maar als je het helemaal goed wilt doen dan ga je met een polijstpenseel er over heen met kleine, zachte, cirkelende bewegingen. Zo maak je het geconcealde oppervlakte glad en laat je het netjes in de huid overvloeien.Je ziet nu aan de linker kant dat alles met mate is geconcealed. Je zult het dus nouwelijks zien terwijl aan de rechter kant zal het voor verkleuringen zorgen. Dus denk erom, less is more!

Rode plekken neutraliseren.

Je hebt dat vaak, je wangen die wat roder zijn dan de rest van het gezicht. Dat is heel normaal hoor. Je gezicht is namelijk niet een egale kleur, sommige plekken op het gezicht zijn wat roder of donkerder dan andere plekken in het gezicht.

Om dit te neutraliseren heb je een beetje groen nodig die je ALLEEN op de rode gedeeltes van het gezicht uitsmeert en het vervolgens met je vinger dan weer in je huid dept en je zult zien dat het rood al aardig begint weg te trekken.

Doe dit over het hele gezicht waar je rode plekjes/vlekjes aantreft.


Wat zijn jouw grootste opstakels met correctors en concealers?


Laat het me weten!


groetjes,

Mariska

311 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Netherlands

0614213708

KVK: 73083984

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
© Copyright Facedians

© 2020 by Mariska van der Lee.