• Mariska

Het maken van een smokey eye

Het is december, dus de feestdagen zijn aangebroken en daarbij zijn alle gezichten weer prachtig opgemaakt! De feestjes zijn in volle gang en de mooie gala jurken zijn weer uit de kast getrokken en de smokey eye is een look die tijdens deze periode zeer in trek is.


In dit blog artikel zal ik je uitleggen hoe je een smokey eyes maakt zonder dat je de kans loopt om van die vreselijke panda ogen te krijgen.De smokey eyes staat bekend om zijn diep donkere kleuren en rokerige afwerking rondom de ogen (ja het heet niet voor niks smokey eyes😜).


In de jaren 20/30 was de smokey eyes immens populair, het werdt door bijna alle vrouwen gedragen.Zelfs de dag van vandaag is de smokey eye ontzettend populair, alleen de praktijk leert dat het maken van een smokey eyes toch nog wel lastig kan zijn. Ik heb genoeg panda's gezien, zeg ik heb ze zelfs nog gemaakt bij mijzelf in het begin om te weten hoe lastig het kan zijn!


Door de jaren heen zijn er veel varianten op de traditionele smokey eye, niet alle visagisten zijn het er over eens dat alle nieuwe variaties ook een "echte" smokey eye is.


Dus wat heb je nodig?

- Eye primer

- Donker oog potlood(liefst zwart)

- Donkere oogschaduw

- Grijze oogschaduw

- Lichtere oogschaduw (highlight kleur)

- Natuurlijke oogschaduw (kleur)/ Matteer poeder.


1) Prime je ogen:

Om de intensiteit van je ogen te behouden dan is het belangrijk dat je een oog primer of een gewone primer op je ogen smeert, op je oogleden helemaal tot aan de wenkbrauw.

Als je een Smokey Eye doet doe het dan voordat je je foundation op het gedaan dan hoef je ook niet zoveel te corrigeren mocht je morsen met de donkere oogschaduw.


2) Poeder het af:

Gebruik een matteerpoeder of een natuurlijke oogschaduw kleur om de primer af te poederen.


3) accentueer het oog:

Met een zwart oogpotlood kleur je je bewegend ooglid in. De reden waarom dit gedaan wordt is om de donkere kleur NOG intenser te maken en het donkere NOG donkerder te maken. Probeer de vorm van je ooglid aan te houden.


Met hetzelfde potlood trek je een dun lijntje onder de waterlijn zodat het hele oog omkranst is.


4) Maak het donker:

Met je zwarte oogschaduw kleur je de buitenste hoek in van je bewegend ooglid en werk je langzaam naar de binnenkant van het oog. Je doet hier goed aan om het binnenste punt leeg te laten en daar een lichtere kleur te plaatsen. In dit geval zou een grijze kleur wel een goede keuze zijn.


5) Blend:

Nu is het slechts een kwestie van blenden, blend het allemaal een beetje omhoog, de arcadeboog op.


6) Onder je oog:

Met een plat penseel zet je met de zwarte oogschaduw over de lijn die je bij stap 3 hebt gezet en blend het uit met je blending kwast voor een rokerig effect.


7) Highlight:

Met de lichte kleur zet je het bot onder je wenkbrauw aan.


8) Op de waterrand:

Nu heb je het hele oog gedaan en het enige dat nog rest is de waterrand onder je oog in te kleuren met het donkere oogpotlood.


9) Mascara: Om het helemaal af te maken gebruik je mascara voor je wimpers en ik zou zeggenKijk, ik ben nooit zo gek geweest op foto's van mijzelf, mijn blije gezicht laat dat wel zien :P


Wat zijn jouw knelpunten bij het aanbrengen van make-up?
33 keer bekeken

Netherlands

0614213708

KVK: 73083984

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 by Mariska van der Lee.