• Mariska

8 dingen die je het beste kan veranderen voor een goede skincare routine in de winter!

Bijgewerkt: 23 jan 2020

Hallo allemaal! Daar ben ik dan weer met een nieuwe blog. Deze keer heeft het meer met huidverzorging te maken dan echt met make-up. Want huidverzorging is echt de BASIS van je make-up. Heb je geen goede huidverzorging dan zit je make-up ook niet zoals je het hebben wilt.


De huid heeft het hele seizoen aandacht nodig, het vraagt een ander soort verzorging in de winter dan dat het in de zomer.

Over het algemeen is het verstandig om hydratatie en voeding te priorizeren wanneer het buiten kouder word


1. Zorg voor een dikkere creme met een goede voeding

Wanneer het koud is dan is voelt de koude lucht droog en naar aan. Ook de binnenlucht helpt niet bepaald mee en droogt je huid erg snel uit en vergt nogal zijn tol op de textuur.

In de zomer draag je vaak wel een lichtere creme voor op je gezicht maar juist in de winter zou ik er eens sterk overwegen om een betere vochtinbrengende en voedende creme te gebruiken die toch net iets zwaarder is in de winter.

Als het kouder word dan is het aan te raden om een goed voedende producten te gebruiken. Zo kan je ook een organische olie gebruiken zoals een Argan olie onder je cremé of een verlichtende gezichts serum dat de barriere van de huid ondersteund in deze droge en koude dagen.2. Exfoliëren


Hoewel je wel moet uikijken dat je de huid niet teveel exfolieert in de winter. Je moet goed naar je huid luisteren! Als je huid schilferig word in de winter dan is dat een duidelijk teken dat je huidverzorging een update nodig heeft.


Naast een zwaardere voeding voor de huid heeft het ook meer exfoliatie nodig. Lichte zuren zijn een fijnte manier om te exfoliëren. Je gaat snell te ver met een scrub maar als het je enige optie is dan zorg dan wel dat je er niet teveel van gebruikt en hem dan in circulerende bewegingen over het gezicht laten gaan zodat je de dode huidcellen los maakt van de huid. Zorg dan dat je dit doet voordat je een serum of moisturizer gebruikt. Wees dus voorzichtig met wat voor soort exfoliatie je gebruikt, scrub of een exdoliatie, en zorg er dus dan ook voor dat je er niet teveel van gebruikt!
3. Facial Toner

Het winterse weer kan een nogal zware tol hebben qua hydratatie van de huid. Gebruik dan een facial toner om je huid weer een beetje in balans te brengen.

Door een facial toner voor je creme te gebruiken zorgt dat je huid beter de cremé opneemt, het houd je huid gezond en voelt comfortabel aan zelfs in de koudere maanden van het jaar.4. Gebruik een goede moisturizer
Als je huid droog, gevoelig of een vette huid heeft, of misschien zelfs gevoelig bent voor Acne of een huidaandoening heeft zoals rosacea, psoriasis of eczeem? Dan moet je zeker in acht nemen hoe deze aandoeningen je huid beïnvloeden.

Als je bijvoorbeeld Eczeem hebt dan moet je jezelf geregeld insmeren met een goede voedende cremé. Zorg dan dat je niet te heet doucht en gebruik luchtbevochtigers.


Heeft je huid last van Acne dan zal je huid in de winter erg droog aanvoelen met rode vlekken en irritatie. Mensen die aan Acne lijden moeten zorgen dat ze goed gehydrateerde producten gebruiken, voornamelijk in de koude winter maanden. De koude winter manden kunnen erg schadelijk zijn voor de huid . In de winter kun je dan het beste twee soorten moisturizers gebruiken:

1. Die als een beschermend laagje op de huid ligt en helpt vocht verlies te voorkomen.

2. Een die de cellen van de huid gehydrateerd houd.5. Cleanser

Gedurende de dag en nacht stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maak je dit niet schoon, dan zal je huid er dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en je loopt meer kans op het krijgen van puistjes. Ook de werkzame stoffen van een toner of moisturizer zullen beter doordringen in een gereinigde huid.


Het soort cleanser is natuurlijk ook belangrijk en dus is het aan te raden om in de winter een romige cleanser te gebruiken die Humectants heeft en zal je huid er gehydrateerd aan laten voelen. Probeer een zeep/gel of schuimige cleanser te voorkomen omdat die producten de huid erg uit kunnen drogen.

Dus het is goed om deze routine om te gooien om je huid
6. Klei Maskers

Als je over het algemeen een klei masker gebruikt dan zou ik dat zelf her-overwegen wanneer het weer kouder wordt. Gebruik dan het liefst hydraterende maskers of voedende maskers in tegenstelling tot klei maskers.
7. Warm water

Je huid kun je het beste wassen met water en uiteraard het beste is lauw-warm water zodat je porien beter open staan. Maar als je te warm water gebruikt om je gezicht te wassen kun je jouw huid ontzettend uitdrogen. Als je het water lauw-warm houd dan blijft de natuurlijke barriere van de huid beschermt.8. Gebruik zonnebrand!

Omdat we in de winter maanden niet zoveel zonlicht te zien krijgen in ons kleine kikkerlandje wil nog niet zeggen dat we ons niet meer tegen de zon hoeven te beschermen. Het is nog steeds erg belangrijk dat we ons blijven beschermen tegen de zonnenstralen en daarom is het altijd aan te raden om zonnebrand toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Veel mensen denken er niet over na en laten het links liggen omdat ze de zon niet op hun huid voelen en daardoor denken dat het niet zo sterk is als in de zomer maar dat is helaas helemaal niet waar. De zon is even sterk in de winter als in de zomer, we spenderen gewoon minder tijd in de zon.


32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Netherlands

0614213708

KVK: 73083984

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
© Copyright Facedians

© 2020 by Mariska van der Lee.